خانواده مطلوب از دیدگاه حضرت زهرا سلام الله علیها
امروزه بیش از هر زمان دیگر ، توجه به تأثیر تربیتی خانواده احساس می گردد.تفاهم اعتقادی بین پدر و مادر ، موجب ایجاد ثبات و آرامش در خانواده می شود . رابطه بین زن و شوهر بر بهداشت روانی مجموعه خانواده اثر غیر قابل انکار دارد. خانه حضرت فاطمه (سلام الله علیها) مصداق تفاهم کامل و سمبل یک خانواده اسلامی است . ثمره این تفاهم ، تشکیل یک خانواده آمیخته با عطوفت ، مهربانی ، عشق و از خود گذشتگی بوده است . حضرت علی علیه السلام در این باره می فرمایند : به خدا قسم او را به خشم نیاوردم تا هنگامی که زنده بود و او را وادار به کاری که خوشش نمی آمد نکردم، او هم مرا به خشم نیاورد و نا فرمانی نکرد ، هر گاه او را نگاه می کردم غم و اندوه از من زدوده می شد .
حضرت فاطمه سلام الله علیها نیز در تشکیل این فضای مطلوب نقش مهمی را داشته است حمایت های در فعالیت های سیاسی و اجتماعی آن حضرت نشان دهنده هماهنگی تفاهمی است که جو مطلوب خانوادگی را فراهم می ساخت و موجب رشد فرزندانی شد که مقتدا و امام جامعه در طول تاریخ اسلام گردیدند . سیره عملی حضرت زهرا سلام الله علیها جهت گیری صحیح را در زندگی نشان می دهد.
ایشان کار خانه را تاجایی که برای افراد خانواده مطلوبیت و رضایت خاطر ایجاد می کرد ، برنامه ریزی می فرمود، بلال در این باره گفته است: روزی حضرت زهرا سلام الله علیها را دیدم که مشغول آرد کردن گندم بود . در این هنگام فرزندش حسین گریه و بی تابی می کرد . خدمتشان عرض کردم ، برای کمک به شما آسیاب کنم یا بچه را آرام نمایم ؟ حضرت فرمود : من به آرام کردن فرزند اولی هستم . آسیاب را بچرخانید. این بهترین الگو برای ایفای نقش مادر و توجه به نیاز عاطفی فرزند و انتخاب صحیح ( ترجیح دادن فرزند بر کار ) است زیرا ایشان توجه به فرزند شیر خوار را بر ادامه کار منزل ترجیح دادند.
نویسنده: شهربانو سرشار
(برگرفته از سایت تبیان)