دفاع از ارزشهای دین
20 اردیبهشت 1393 توسط sarshar
چرا حضرت زهرا علیها السلام را خداوند آزمود؟
پاسخ اول: باید گفت حضرت زهرا علیها السلام قبل از آنکه در عالم مادی ، راه پیدا کند، در ملکوت خداوند بزرگ او را می آزماید که از هر نظر شایسته است و آمادگی برای انجام مسئولیت های بزرگ را دارد و تنها او می تواند در لحظات حساس از ولایت دفاع کند ، در زیارت نامه آن بانوی بزرگ می گوییم:
« یا ممتحنه امتحنک الله الذی خلقک قبل أن یخلقک فوجدک لما امتحنک صابره»
ای بانویی که خدا تو را پیش از خلقت بیازمود، و در آن آزمایش تو را ، بر هر گونه بلا و مصیبت شکیبا و بردبار یافت. اما در زیارت نامه ائمه و انبیا، با «السلام علیک» شروع می شود، چرا چنین است؟
چون در لحظات حساس و سرنوشت ساز پس از وفات پیامبر صلی الله علیه و آله که جان امام در خطر است و برای پاسخگویی به توطئه ها مأمور به سکوت است و تداوم راه رسالت با انزوای امام وخطر جدی برای جان او مشکل و در معرض خطرات ویرانگر است. . بزرگ بانوی ممتحنه ای لازم است تا برابر سیل حوادث و طوفانهای ویرانگر فتنه ها بایستد و مقاومت کند. از یک طرف انواع آزمایشات الهی را تحمل کرده و از طرف دیگر امت اسلامی را در یک آزمایش حساس و عمومی قرار داده و آزمایش نماید و خطر کفر و شرک و نفاق از خط ولایت و عترت جدا شود ، آری بانوی بزرگ اسلام ممتحنه ای عالیقدر و صابر به تمام معنای کلمه است .
پاسخ دوم: آن بزرگوار از ناحیه خداوند مورد آزمایش و امتحان قرار گرفته است پیش از آنکه خداوند ایشان را خلق کند، آن هنگامی که روح ان بانوی بزرگوار نوری از انوار بوده است و خداوند او را سالها پیش از آفریدن بدن مطهرش آفرید، و بر اساس روایات اطراف عرش الهی جای داشت ، و از آنجا که خداوند متعال عالم به همه امور است. امتحان حضرت زهرا سلام الله علیها به جهت اضهار مقام والا و جایگاه حقیقی آن حضرت صورت گرفته است و چون فلسفه عقلایی امتحان این است که استعداد و قابلیت شخص مورد آزمایش معلوم شود به همین جهت می بینیم خداوند متعال از باب این که خالق عقل می باشد اینئاتحان الهی را در مورد حضرت فاطمه سلام الله علیها به اجرا گذاشته و او را امتحان نموده تا مستودع و حامل اسرار الهی باشد و این چیزی است که مشیت و اراده الهی آن را در مورد حضرت صدیقه طاهره اقتضا کرده است البته درک حقیقت ان فوق فهم بشر است و لذا آن بانوی بزرگوار از این امتحان کامیاب و موفق درآمده به گونه ای که مستحق لقب «صابره» شده است.
نویسنده: شهربانو سرشار برگرفته از سایت راسخون